O v e r V O G E T
Nog steeds wordt een glas bubbels vooral geassocieerd met een feestje of een speciale gelegenheid. Als wijn bij het eten wordt in Nederland nog niet vaak aan mousserende wijn gedacht of hooguit als aperitief vooraf. Maar wij willen u graag laten zien en proeven dat mousserende wijn ook en vooral een gastronomische wijn is die vanaf het begin tot het einde van een lunch of diner gedronken kan worden bij de meest uiteenlopende gerechten.
Onze passie voor mousserende wijn dateert van de jaren ‘90 toen wij veel in Italië verbleven en later ook in Catalonië. Daar ontdekten wij prachtige mousserende wijnen van kleine producenten en vooral hoe deze in die landen worden gedronken. Wij nemen u graag mee in de verrassende wereld van een goed glas bubbels. Nunc Est Bibendum!
“ M o u s s e r e n d e w i j n g a a t w o n d e r w e l g o e d s a m e n m e t a l l e d e n k b a r e g e r e c h t e n , v a n l i c h t e v i s g e r e c h t e n t o t r i j k e r e v l e e s g e r e c h t e n . Z e l f s b i j h e t m o e i l i j k s t m e t w i j n t e c o m b i n e r e n g e r e c h t , p i t t i g e o o s t e r s e g e r e c h t e n , i s e r e e n p e r f e c t e b e g e l e i d e r : R o s é . ”
Het motto van VOGET luidt: “Nunc Est Bibendum” wat betekent “Nu is het tijd om te drinken”. Wij voegen hier graag aan toe: nu is het tijd om bubbels te drinken. Nu is het tijd om meer bubbels te drinken en de veelzijdigheid van mousserende wijn te ontdekken.
Rosé Cava en Champagne kunnen gedronken worden vanaf het begin tot het eind van een lunch of diner. Het is de meest veelzijdige van alle mousserende wijnen, heerlijk als aperitief en bij zalm en tonijn, maar hij past ook perfect bij lichte vleesgerechten en desserts en zelfs bij pittige oosterse gerechten; een gastronomische alleskunner!